آرامگاه خواجه ربیع مشهد
آرامگاه خواجه ربیع در انتهای خیابان خواجه ربیع و در شمالی ترین بخش مشهد واقع شده است.بنای این مقبره با شکوه و زیبا در باغی وسیع و مصفا برکناره راست کشف رود و در حاشیه شمالی شهر مشهداست.
دسترسی اصلی به مقبره از طریق خیابان خواجه ربیع و از جنوب آن مسیر می باشد. و سایر دسترسی های اطراف آن معابر فرعی گلشاد و ابوذر است.ربیع ابن حثیم مشهور به خواجه ربیع از طایفه بنی اسد و ساکن کوفه از زمره زهاد هشتگانه صدر اسلام و تابعین ( کسانی که صحابه پیامبر را درک کرده اند ) و همچنین از یاران حضرت علی علیه السلام بوده است. وی ضمن ارادت به حضرت علی (ع) ظاهرا از خویشان معاویه بن ابوسفیان هم بوده است. بنابراین در سالهای پایانی خلافت حضرت علی ( ع ) و بروز اختلاف میان ایشان و معاویه, به قصد انزوا و دوری از نزاع طرفین عراق را به قصد ایران و خراسان ترک کرده است. او در سال های پایانی عمر ساکن شهر نوغان ( مرکز ولایت توس در آن زمان ) شده است. نهایتا در سال 63 قمری یا به روایتی ضعیف در سال 61 در گذشته و در یک فرسنگی شمال نوغان که اینک مزاراوست مدفون شده است. جد قاجارها ( فتحعلی خان ) نیز که در سال 1139 قمری توسط نادرقلی افشار در همان باغ کشته شده زیرگنبد مقبره خواجه مدفون است.
اساس بنای فعلی مقبره خواجه ربیع در سال های 1026 تا 1031 قمری به امر شاه عباس و با سرپرستی یکی از سادات رضوی مشهد به نام « میرزا الغ » احداث شده است.